Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, integer given in /home/klezmerhois/ftp/ksiegarnia.austeria.pl/classes/engine/Util.class.php on line 27
The Book of Jewish Food
Austeria O nas Jak kupować? Kontakt
   Aby otrzymywać informacje o nowościach w Naszym serwisie, prosimy podać swój e-mail
 
Rzeczywistość poprzecierana
   
Daleko, ale od czego? Joseph Roth i tradycja Żydów wschodnioeuropejskich
   
Żaba pod językiem
   
Udręka życia i inne dramaty rodzinne
   
Wielka nierządnica z Babilonu i inne sztuki mityczne
 
 
Hotel Savoy
   
Śpiew za drutami. Poezje
   
Notes Szczęśliwego Nowego Roku
   
Polskie korzenie Izraela. Wprowadzenie do tematu. Wybór źródeł
   
Kiwka
 
 
Notatki komiwojażera
   
Popiersie cesarza. Naczelnik stacji Fallmerayer. Lewiatan
   
Mikalojus Konstantinas Čiurlionis
   
Izraelita, 1866–1915
   
Kalendarz żydowski Jewish calendar 2015/2016 5776
 
E-mail
hasło
Zapomniałeś hasła»

Jesteś tu pierwszy raz?
Zarejestruj się, żeby w pełni korzystać z możliwości serwisu
Książki
» Austeria
» Historia
    » historia Żydów
    » historia polskich Żydów
    » Holokaust
    » wspomnienia, dzienniki
    » II wojna światowa
    » historia Europy
    » historia współczesna
    » inne
» Literatura piękna
    » eseje
    » poezja
    » proza
» Literatura polska
» Literatura hebrajska
» Literatura faktu
» Literatura dla dzieci
» Biografia / autobiografia
» Kultura żydowska
    » filozofia
    » religia
    » sztuka
    » judaika
» Kuchnia żydowska
» Leksykony i encyklopedie
» Słowniki
» Felieton i reportaż
» Przewodniki i mapy
» Albumy
» Yad Vashem
Muzyka
» muzyka izraelska
» muzyka cygańska, etniczna, folklor
» klezmerska i sefardyjska
» pieśni i piosenki żydowskie
  Strona główna
+ powiększ okładkę

Format: 210/240
ISBN: 0-394-53258-9
Wydawnictwo: Alfred A. Knopf
Waga: 1,27
Rok wydania: 2006
Oprawa: twarda
The Book of Jewish Food
Claudia Roden

Opis:
Claudia Roden, author of The Book of Jewish Food, has done more than simply compile a cookbook of Jewish recipes--she has produced a history of the Jewish diaspora, told through its cuisine. The book's 800 recipes reflect many cultures and regions of the world, from the Jewish quarter of Cairo where Roden spent her childhood to the kitchens of Europe, Asia, and the Americas.

Claudia Roden, author of The Book of Jewish Food, has done more than simply compile a cookbook of Jewish recipes--she has produced a history of the Jewish diaspora, told through its cuisine. The book's 800 recipes reflect many cultures and regions of the world, from the Jewish quarter of Cairo where Roden spent her childhood to the kitchens of Europe, Asia, and the Americas. Both Ashkenazi and Sepharidic cooking are well represented here: hallah bread, bagels, blintzes, and kugels give way to tabbouleh, falafel, and succulent lamb with prunes, which are, in turn, succeeded by such fare as Ftut (Yemeni wedding soup) and Kahk (savory bracelets). Interwoven throughout the text are Roden's charming asides--the history of certain foods, definitions (Kaimak, for instance, is the cream that rises to the top when buffalo milk is simmered), and ways of preparing everything from an eggplant to a quince. In addition, Roden tells you everything you've ever wanted to know about Jewish dietary laws, what the ancient Hebrews ate, and the various holidays and festivals on the Jewish calendar. Detailed sections on Jewish history are beautifully illustrated with archival photographs of families, towns, and, of course, food. The Book of Jewish Food is one that any serious cook--Jewish and non-Jewish alike--would gladly have (and use often) in the kitchen.

Cena: 190.00 zł






Klienci, którzy kupili tą pozycje 
wybrali również » 

Co znaczy koszerne? Żydowska wiara i życie

Kim właściwie są ci Żydzi? Jak żyją i w co wierzą? Jak zawsze, tak i teraz straszą w...

Rose Petal Jam

Beata Zatorska learned to make pierogi and other Polish recipes in her grandmother's...

Best-Ever Book of Jewish Cooking

Discover the secrets of the Jewish kitchen with recipes from Jewish cultures all over the world,...

Jewish Food for Festivals and Special Occasions

Over 75 traditional festival dishes have been drawn from the many Jewish communities around the...

Sugared Orange: Recipes and Stories from a Winter in Poland

The seasonal focus of this stunning memoir cookbook brings to life the food, festivals, and...




 Aktualnie w Twoim koszyku znajduje się: 0.00 pozycji
o łącznej wartości: 0.00

[Zobacz wszystkie polecane]
Księgarnie Austerii: Kraków, ul. Józefa 38 », Budapeszt, Nagy Diofa 30-32»
Kraków, ul. Szeroka 6, tel. 012 411 12 45, austeria@austeria.pl