Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, integer given in /home/klezmerhois/ftp/ksiegarnia.austeria.pl/classes/engine/Util.class.php on line 27
The Foods of Israel Today
Austeria O nas Jak kupować? Kontakt
   Aby otrzymywać informacje o nowościach w Naszym serwisie, prosimy podać swój e-mail
 
Rzeczywistość poprzecierana
   
Daleko, ale od czego? Joseph Roth i tradycja Żydów wschodnioeuropejskich
   
Żaba pod językiem
   
Udręka życia i inne dramaty rodzinne
   
Wielka nierządnica z Babilonu i inne sztuki mityczne
 
 
Hotel Savoy
   
Śpiew za drutami. Poezje
   
Notes Szczęśliwego Nowego Roku
   
Polskie korzenie Izraela. Wprowadzenie do tematu. Wybór źródeł
   
Kiwka
 
 
Notatki komiwojażera
   
Popiersie cesarza. Naczelnik stacji Fallmerayer. Lewiatan
   
Mikalojus Konstantinas Čiurlionis
   
Izraelita, 1866–1915
   
Kalendarz żydowski Jewish calendar 2015/2016 5776
 
E-mail
hasło
Zapomniałeś hasła»

Jesteś tu pierwszy raz?
Zarejestruj się, żeby w pełni korzystać z możliwości serwisu
Książki
» Austeria
» Historia
    » historia Żydów
    » historia polskich Żydów
    » Holokaust
    » wspomnienia, dzienniki
    » II wojna światowa
    » historia Europy
    » historia współczesna
    » inne
» Literatura piękna
    » eseje
    » poezja
    » proza
» Literatura polska
» Literatura hebrajska
» Literatura faktu
» Literatura dla dzieci
» Biografia / autobiografia
» Kultura żydowska
    » filozofia
    » religia
    » sztuka
    » judaika
» Kuchnia żydowska
» Leksykony i encyklopedie
» Słowniki
» Felieton i reportaż
» Przewodniki i mapy
» Albumy
» Yad Vashem
Muzyka
» muzyka izraelska
» muzyka cygańska, etniczna, folklor
» klezmerska i sefardyjska
» pieśni i piosenki żydowskie
  Strona główna
+ powiększ okładkę

Format: 210/245
ISBN: 679-45107-2
Wydawnictwo: Alfred A. Knopf
Waga: 1,04
Rok wydania: 2003
Oprawa: twarda
The Foods of Israel Today
Joan Nathan

Opis:
Middle East like Classic Israeli Eggplant Dip, new inventions such as Israeli Revisionist Haroset and imported traditions like Judith Tihany's Transylvanian Green Bean Soup. Nathan collects recipes from both ordinary Israelis including 97-year-old Shoshana Kleiner, whose instruction for her Fourth Aliyah Vegetable Soup is "Cook until cooked!" and popular restaurants, such as Jerusalem's Eucalyptus. Nor are local Arabic traditions given short shrift, spotlighting dishes like Zucchini with Yogurt.

Modern Israel is one of the world's great culinary melting pots, and Nathan (author of the highly successful PBS series and cookbook Jewish Cooking in America) does it justice in this exceptional and comprehensive examination of its diverse cultural lineage. Israeli flavors include those of the Middle East like Classic Israeli Eggplant Dip, new inventions such as Israeli Revisionist Haroset and imported traditions like Judith Tihany's Transylvanian Green Bean Soup. Nathan collects recipes from both ordinary Israelis including 97-year-old Shoshana Kleiner, whose instruction for her Fourth Aliyah Vegetable Soup is "Cook until cooked!" and popular restaurants, such as Jerusalem's Eucalyptus. Nor are local Arabic traditions given short shrift, spotlighting dishes like Zucchini with Yogurt. The book also offers information ranging from the best places to eat falafel and notes on Israeli wine to a good-sized glossary. Nathan, who spent more than two years working for Teddy Kollek when he was mayor of Jerusalem, generously sprinkles the pages with her personal memories as well as descriptions of the pioneering spirit of early Israelis: in the days when a home oven was a luxury, they often made a dessert "salami" of crushed cookies, wine, cocoa and nuts. Agent, Susan Lescher. (Mar. 15) Forecast: As one of the first books to concentrate on the breadth of Israeli cuisine, rather than Ashkenazic or Sephardic cooking, this is a true original. Moreover, given Nathan's established following and a first print run of 50,000 copies, stores should anticipate energetic sales.

Cena: 210.00 zł






Klienci, którzy kupili tą pozycje 
wybrali również » 

Co znaczy koszerne? Żydowska wiara i życie

Kim właściwie są ci Żydzi? Jak żyją i w co wierzą? Jak zawsze, tak i teraz straszą w...

Rose Petal Jam

Beata Zatorska learned to make pierogi and other Polish recipes in her grandmother's...

Best-Ever Book of Jewish Cooking

Discover the secrets of the Jewish kitchen with recipes from Jewish cultures all over the world,...

Jewish Food for Festivals and Special Occasions

Over 75 traditional festival dishes have been drawn from the many Jewish communities around the...

Sugared Orange: Recipes and Stories from a Winter in Poland

The seasonal focus of this stunning memoir cookbook brings to life the food, festivals, and...




 Aktualnie w Twoim koszyku znajduje się: 0.00 pozycji
o łącznej wartości: 0.00

[Zobacz wszystkie polecane]
Księgarnie Austerii: Kraków, ul. Józefa 38 », Budapeszt, Nagy Diofa 30-32»
Kraków, ul. Szeroka 6, tel. 012 411 12 45, austeria@austeria.pl