Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, integer given in /home/klezmerhois/ftp/ksiegarnia.austeria.pl/classes/engine/Util.class.php on line 27
Best-Ever Book of Jewish Cooking
Austeria O nas Jak kupować? Kontakt
   Aby otrzymywać informacje o nowościach w Naszym serwisie, prosimy podać swój e-mail
 
Rzeczywistość poprzecierana
   
Daleko, ale od czego? Joseph Roth i tradycja Żydów wschodnioeuropejskich
   
Żaba pod językiem
   
Udręka życia i inne dramaty rodzinne
   
Wielka nierządnica z Babilonu i inne sztuki mityczne
 
 
Hotel Savoy
   
Śpiew za drutami. Poezje
   
Notes Szczęśliwego Nowego Roku
   
Polskie korzenie Izraela. Wprowadzenie do tematu. Wybór źródeł
   
Kiwka
 
 
Notatki komiwojażera
   
Popiersie cesarza. Naczelnik stacji Fallmerayer. Lewiatan
   
Mikalojus Konstantinas Čiurlionis
   
Izraelita, 1866–1915
   
Kalendarz żydowski Jewish calendar 2015/2016 5776
 
E-mail
hasło
Zapomniałeś hasła»

Jesteś tu pierwszy raz?
Zarejestruj się, żeby w pełni korzystać z możliwości serwisu
Książki
» Austeria
» Historia
    » historia Żydów
    » historia polskich Żydów
    » Holokaust
    » wspomnienia, dzienniki
    » II wojna światowa
    » historia Europy
    » historia współczesna
    » inne
» Literatura piękna
    » eseje
    » poezja
    » proza
» Literatura polska
» Literatura hebrajska
» Literatura faktu
» Literatura dla dzieci
» Biografia / autobiografia
» Kultura żydowska
    » filozofia
    » religia
    » sztuka
    » judaika
» Kuchnia żydowska
» Leksykony i encyklopedie
» Słowniki
» Felieton i reportaż
» Przewodniki i mapy
» Albumy
» Yad Vashem
Muzyka
» muzyka izraelska
» muzyka cygańska, etniczna, folklor
» klezmerska i sefardyjska
» pieśni i piosenki żydowskie
  Strona główna
+ powiększ okładkę

ISBN: 978-1846813061
Rok wydania: Bookmart (2011)
Oprawa: twarda
Best-Ever Book of Jewish Cooking
Marlena Spieler

Opis:
Discover the secrets of the Jewish kitchen with recipes from Jewish cultures all over the world, including Sephardi, Ashkenazi, Yemenite, Israeli, Eastern European, American, Russian, African, and even Indian. Ever popular dishes include Hummus, Tabbouleh, Herring Salad with Beets and Sour Cream, Chicken Soup with Knaidlach, Chamim, Classic Ashkenazi Gefilte Fish, Kreplach, Challah, Bagels, Harissa, and Polish Cake. Includes a fascinating overview of the culinary history of the Jewish people, its rules and laws and all the special equipment, ingredients and cooking techniques. At-a-glance notes provide a complete nutritional breakdown for each recipe.


Cena: 50.00 zł






Klienci, którzy kupili tą pozycje 
wybrali również » 

Co znaczy koszerne? Żydowska wiara i życie

Kim właściwie są ci Żydzi? Jak żyją i w co wierzą? Jak zawsze, tak i teraz straszą w...

Rose Petal Jam

Beata Zatorska learned to make pierogi and other Polish recipes in her grandmother's...

Best-Ever Book of Jewish Cooking

Discover the secrets of the Jewish kitchen with recipes from Jewish cultures all over the world,...

Jewish Food for Festivals and Special Occasions

Over 75 traditional festival dishes have been drawn from the many Jewish communities around the...

Sugared Orange: Recipes and Stories from a Winter in Poland

The seasonal focus of this stunning memoir cookbook brings to life the food, festivals, and...




 Aktualnie w Twoim koszyku znajduje się: 0.00 pozycji
o łącznej wartości: 0.00

[Zobacz wszystkie polecane]
Księgarnie Austerii: Kraków, ul. Józefa 38 », Budapeszt, Nagy Diofa 30-32»
Kraków, ul. Szeroka 6, tel. 012 411 12 45, austeria@austeria.pl